Fiat porlasztó kiszedés

Fiat porlasztó kiszedés miatt kerestek meg minket.

Egészen pontosan egy fiat ducato 3.0 2012-es évjárat a páciens. De ugyan ez a motorkonstrukció van az alábbi modellekben is:

  • Citroen Jumper
  • Peugeot Boxer

Na ez a legdurvábban belerohadó porlasztók egyike.

Fiat porlasztó kiszedés, porlasztó eltört
Fiat porlasztó kiszedés, porlasztó eltört

Miért rohad így bele a porlasztó ?

Ezeknél a típusoknál is az a baj mint a többinél, hogy az esőcsatornánál (óriási) lyuk /hézag tátong, és az eső víz ömlik rá nyíl egyenesen a hengerfejre. Ami másnak baj, nekünk az természetes munkát ad, szóval annyira nem is baj a baj 🙂

Jellemzően 15-20 tonna húzóerő között szokott eltörni ez a porlasztó típus ebben a ducatóban, a vezérműtengelyház síkjában.

Otthon neki álljon e a porlasztó kiszedés műveletnek ennél a típusnál ?

Egészen nyugodtan kezdjen hozzá. De ha kézzel nem jön, akkor ne erőltesse hetekig a témát.

Fiat ducato porlasztó kiszedve darabokban
Fiat ducato porlasztó kiszedve darabokban

Nekünk is így sok sok darabban jön ki. Viszont ezt otthon házi módszerekkel felejtsék el, hogy szakszerűen kiszedik. Így is óriási tapasztalat kell, hogy ne okozzanak kárt a hengerfejben és a motorban. Sajnos nagyon sok próbálkozó után dolgozunk, akkor már kárt okoztak, nem is keveset.

Porlasztó kiszedés után ki is kell takarítani

Miután kiszedték a porlasztót, a helyeit, az oldalfalakat ki KELL takarítani patika tisztára. Mi a munka végén kitakarítjuk, olyan lesz mint a gyári. A takarítás során hatalmas hangsúlyt fektetünk arra, hogy semmiféle szennyeződés ne kerüljön az égéstérbe.

Fiat ducato porlasztó kiszedés után
Fiat ducato porlasztó kiszedés után

2010 előtt fiat ducatókban egy másik típusú porlasztó van. Azokat mágnes tekercses porlasztónak hívják. Míg ezt a fentit, piezzós porlasztónak. Hogy őszinték legyünk a mágnes tekercses porlasztó kiszedést jobban szeretjük, mert kevesebbszer törik. Viszont ott annál a a típusnál már többször dőltek meg húzóerő rekordjaink. Eddig 23-24 tonna a rekord. Ezt a piacon kapható semmilyen gyárú hidraulikus porlasztó kiszedő célszerszám sem tudta volna. Viszont vannak egyedi gyártású szerszámaink, és azok segítségével 30 tonna húzóerőt is képesek vagyunk kifejteni.

Ha úgy gondolja nem bírja porlasztóját kiszedni, keressen minket bátran: https://porlaszto-kiszedes.hu/porlaszto-kiszedes-kiszereles-araink/

Please follow and like us: