Porlasztó kiszedés Ford 1.6 tdci motorból

Porlasztó kiszedés Ford 1.6 tdci motorból

Porlasztó kiszedés ford 1.6 tdci  motorból, ez volt a mai feladatunk. 3 db porlasztót sikerült kiszednie az ügyfélnek, azonban az egyiket hiába “hokizták” néhány napig. Az meg sem moccant.

Porlasztó kiszedés Ford 1.6 tdci motorból
Porlasztó kiszedés Ford 1.6 tdci motorból

Itt sajnos most egy motorhiba miatt kellett a porlasztó kiszedést megcsinálni. A lánc valószínűleg elszakadt és meglehetősen csúnya zajok jönnek a motorból.

Jellemző a ford 1.6 tdi motorokra, hogy a tűzkarikánál kifúj. Vagyis a porlasztó alatt van egy tömítő alátét (rézből), amely idővel “elfárad”. Így az égéstérből a kipufogó gáz egy kis része itt a tömítő alátétnél kerül távozásra, nem pedig a kipufogón. Ez a hiba nagyon jellegzetes, mert bent az utastérben érezhető lesz (általában) a kipufogógáz. Ideig óráig érzik, aztán azt hiszik megjavult az autó. Na de nem így van, mert a rengeteg égéstermék felrakódott a porlasztó köré, és a környező alkatrészeket betemette teljesen.

Ford 1.6 tdci hibás tűzkarika miatti kifújás
Ford 1.6 tdci hibás tűzkarika miatti kifújás, egy másik autónál.

Porlasztó kiszedés Ford 1.6 tdci motorból.

Porlasztó kiszedve ford 1.6 tdci
Porlasztó kiszedve ford 1.6 tdci

A fenti képen látható esetben, nem a tűzkarika hibája volt az ok, hanem víz került a porlasztó tövéhez. Annak ellenére, hogy tövénél van egy tömítő szerepet szolgáló “szimering”. A porlasztó végéről sajnos letöröltem a por száraz rozsdát, de egy részén még megmaradt jól láthatóan. Kicsit több mint 10 tonna húzóerőre volt volt szükség, hogy megmozduljon a porlasztó. De még a porlasztó körül lévő hüvely is kijött. Azért mert rá van az is gyógyulva a porlasztóra. Ezt leszokták vágni a porlasztóról, és újat tesznek be a hengerfejbe helyette. Én konkrétan leesztergálni szoktam, az a legszakszerűbb módja. Nem kell flex-el vágni, és halálra melegíteni sem kell a porlasztót.

Ez a motor számos ford-ban beépítésre kerül. Alábbiakban olvasható egy lista a teljesség igénye nélkül.

Focus: 1.6 TDCI
Fiesta: 1.6 TDCI
Fusion: 1.6 TDCI
C-Max: 1.6 TDCI, 2.0 TDCI
S-Max: 1.6 TDCI

Vállalunk egyéb más típusokból is berohadt porlasztó kiszedést, porlasztó kiszerelést. A munkát az egész országban végezzük, ugyanis helyszíni kiszállással is dolgozunk.

Részletekért látogassa meg oldalunkat: https://porlaszto-kihuzas.hu/

Please follow and like us: