Porlasztó kiszerelés kiszállással

Porlasztó kiszerelés kiszállással miért szükséges Önnek ?

Sajnos nagyon gyakran elfordulhat az az eset (típusfüggő), hogy befolyik az eső víz a motortérbe. Gyakran tesznek burkolatot a gyártó a motor fölé, de azok sajnos nem fedik be sok esetben teljes mértékben a hengerfejet. Az eső víz lecsorog a burkolaton, be alá, és ott megtalálja a helyét a porlasztók tövében. Ez a leggyakoribb eset. Ilyenkor gyakran igénybe veszik a porlasztó kiszerelés kiszállással szolgáltatásunkat.

porlasztó kiszerelés kiszállással
Fiat Ducato 3.0 porlasztó kiszerelés kiszállással

A fenti kép igen beszédes. A tulajdonos igen aggódott mert a műhely ahová elvitte porlasztó hibával az autót, azt mondta nem tudják a porlasztó kiszedés problémát megoldani. Így ők egy új motort javasolnak. Majd megtalált minket, megbeszéltük a pontos helyszínt és időpontot. Elmentünk és precízen elvégeztük a munkát. Természetesen egyáltalán nem kellett új motort vásárolni. Másnap a szerelők összerakták az autót és már a saját lábán távozott a műhelyből.

Sok sok Fiat ducato típuson végeztünk már injektor kiszedés kiszállással szolgáltatást. De a Fiat Ducaton kívül, ugyan ez a 2.3 és 3.0 literes motor van a peugeot boxerben, és Citroen Jumper modellekben is. 2010-ig az EU4-es motorral gyártották őket. Azokból általában nagyon szépen egészben kilehet szerelni a porlasztókat. Kiszedés után ezeket saját műhelyünkben be is tudjuk vizsgálni. Porlasztó bevizsgálás szolgáltatásunk is elérhető.

Injektor kivezérlő a bevizsgáló próbapadhoz
Injektor kivezérlő a porlasztó bevizsgáló próbapadhoz

Azonban a 2010 utáni EU5-ös Fiat ducato 3.0, Peugeot Boxer 3.0, Citroen Jumper 3.0 típusoknál a porlasztó kiszedés kizárólag csak fúrással hajtható végre. Az esetek 99%-ban, mindig a hengerfej síkjában letörnek. Igen kemény megterhelő munka, és igen szerszámigényes.

Vannak azonban  más típusok is, amelynél ne annyira durva a berohadás mértéke és a porlasztó kiszedés egészben megoldható, nem kell fúrni.

Honda porlasztó kiszedés
Honda porlasztó kiszedés.

Ezt a fenti képen sajnos teljesen szétverték. A szelepfedelet is betörték a próbálkozásoktól. Majd hívtak egy “helyi olcsó jános porlasztó kiszedőt”. Aki ránézett és ment is tovább, hozzá se tudott fogni. Pedig a porlasztó kiszerelés kiszállással hirdetései szerint megvette a legdrágább Pichler porlasztó kiszedő szerszámokat. De mégsem volt hozzá neki semmilyen. Igaz mi drágábbak voltunk, de legalább megoldottuk a kiszerelést simán.

Porlasztó kihúzva renault trafic 2.0 dci
Porlasztó kihúzva renault trafic 2.0 dci

Nekünk saját gépműhelyünk is van, ahol a gyakori típusokhoz magunk elkészítjük igen komoly minőségű alapanyagokból a porlasztó kiszedő szerszámokat. Majd szintén saját hőkezelő kemencékben a nemesítési folyamatot is megtudjuk oldani. Majd utána, hogy meggyőzödjünk a szerszám megfelelő minőségéről, szintén saját keménység vizsgáló gépünkönk az elkészült szerszámot be is vizsgáljuk.  Az elkészített szerszámaink minősége (tartóssága, szívóssága) felülmúlja a jól ismert pichlert szerszámokét is !!! 🙂

Természetesen sok sok típushoz nyújtunk Porlasztó kiszerelés kiszállással szolgáltatást. Az alábbi linkeken talál néhány munkánkat képekkel.

https://porlaszto-kiszedes.hu/category/porlaszto-kiszedes-porlaszto-kiszereles-blog/

https://porlaszto-kiszereles-kiszedes-kifuras.blog.hu/