Porlasztó kiszerelés Renault trafic 2.0 dci motorból

Porlasztó kiszerelés Renault trafic 2.0 dci motorból

Porlasztó kiszerelés Renault trafic 2.0 dci motorból volt a mai feladatunk. Megkeresett minket, hogy fuvarozó cég, akik személyeket szállítanak külföldre, hogy tönkre ment nekik az egyik porlasztó a renault trafic kis buszban.

Porlasztó kiszedés renault trafic 2.0 dci motorból
Porlasztó kiszedés renault trafic 2.0 dci motorból. A munka előtt.

A képen jól lehet látni, hogy áll a víz a porlasztók körül. Egy szép kis vályút alkot a két vezérműtengely közötti rész. Nincsen ezzel baj, csak az esőcsatornából oda be folyik a víz. Hiába van felette a műanyag fedél. Azon is végig folyik a víz,a szélénél becsurog, és megindul az elektrokémiai korrózió a hengerfej és a porlasztó között. Nekünk pedig ezért lesz munkák, tehát mi nem szidjuk ezt a megoldást 🙂

Porlasztó kiszedés renault trafic 2.0 dci motorból elég rutin feladat már szerencsére. Sok éves tapasztalattal rendelkezünk ennél a típusnál is. A porlasztó amikor megindul és hangot ad, már a hang milyenségéből megmondjuk, hogy egészben jön, eltört, vagy épp melyik részén törött el a porlasztó. 🙂

Porlasztó kiszerelés után Renault trafic 2.0
Porlasztó kiszerelés után Renault trafic 2.0.

Nem győzzük hangsúlyozni a tisztaság mennyire fontos. Minden egyes lyukat ami veszélyes lehet, ha szennyeződés kerül bele, szigorúan be kell tömni, lezárni. Megakadályozni mindenféle módon, hogy a törött porlasztónak az apró pici alkatrészei belehulljanak a hengerbe, vagy a motor bármelyik más részébe. Amikor a munkát befejezzük, a kupakokat is rajta hagyjuk a rail csövön. Mert még lehet sok napig áll az autó mire összerakják, és addig se kerüljünk piszok az üzemanyag ellátó rendszerbe.

Összerakás előtt is a nagynyomású csöveket ki kell fújni levegővel. Illetve porlasztó csere után, erősen javasolt a gázolajszűrő cseréje, egy gyári jó minőségűre.

Porlasztó kiszerelés után a törött porlasztók. Renault trafic 2.0
Porlasztó kiszerelés után a törött porlasztók. Renault trafic 2.0

Ma is darabokra szakadtak a porlasztók, de a szakszerű kiszerelés nem jelentett problémát. A megrendelőnek a diagnosztikán 1 db hibás /zárlatos porlasztót javasoltak a cserére. De mivel személyeket szállít külföldre, értelmetlen lenne 1 db-ot cserélni. Ugyanis amikor egyik porlasztó meghal, rövid időn belül (akár napok belül), megfog halni másik is, és szépen lassan (vagy gyorsan), az összes többi. Tehát ha hosszú távon gondolkodnak az autóval akkor csak 4db porlasztó cserének van értelme.

 

Please follow and like us: