Törött injektor kiszedése Opel Vivaro 2.0 dci

Törött injektor kiszedés Opel Vivaro 2.0 dci

A mai teendőnk egy rutin munka volt. Törött injektor kiszedése volt a feladat, egy opel vivaro 2.0 dci modellből. Motorkód: M9R.

Ennél a típusnál is a fő problémát, az porlasztókhoz odafolyó esővíz okozza. Az eső csatorna és a szélvőd között a tömítettség nem megfelelő, és a porlasztókhoz folyik a víz. Majd a víz hatására megindul, az alumínium hengerfej és az acél között az elektrokémiai korrózió. 1-2 év és úgy belegyógyul az injektor, hogy darabokban szedhető ki általában.

törött injektor kiszedés opel vivaro 2.0 dci
Törött injektor kiszedés opel vivaro 2.0 dci

Jól látható a képen, hogy darabokra szakad szét az injektor, és a törött porlasztó kiszedés, nem okoz problémát. Munkánk folyamán, az égéstérbe piszok NEM kerül, erre óriási hangsúlyt fektetünk. Hengerfej nem sérül. Minden munkánk után a porlasztók helyeit is GYÁRI állapotúra kitakarítjuk. Fém tiszta lesz a helyük.

Beltört porlasztó kiszedés opel vivaro 2.0 dci
Beletört porlasztó kiszedés opel vivaro 2.0 dci. A képen még egészben van, csak a műanyag csatlakozó hiányzik….még…

Ha Önnek is Opel vivaro 2.0 dci típusú autója van, és még nem kellettek a porlasztókat kiszerelni, akkor talán még nem késő az esőcsatornát leszerelnie, és tömítőpasztával felragasztani. Ha kész a munkával, a szélvédőt locsolja meg vízzel bőségesen és ellenőrizze felnyitott motorháztetőnél, hogy folyik e be víz a motortérbe. Ha már nem folyik, akkor tökéletesen kitömítette a réseket.

Ha szeretne törött injektor kiszedés szolgáltatásunkat megrendelni, akkor kattintson ide.

Please follow and like us: